Tävlingar

Kungsbacka Fotoklubb deltar regelbundet i olika nationella/lokala tävlingar men arrangerar även interna tävlingar. Var med även du vid dessa inspirerande tillfällen.

Var med och utveckla ditt fotograferande i olika tävlingar

Vi är aktiva i tre årligen återkommande fototävlingar där vi tävlar mot andra klubbar runt om i Sverige: Västsvenska fotoexpon, Riksfotoutställningen och Nordiskt fotomästerskap. Dessutom har vi en del interna tävlingar såsom Månadens bild där vi utgår ifrån olika teman.

Det är naturligtvis frivilligt att delta, och frågan en del ställer sig är om det ens går att tävla i foto? Det gör det absolut; vi ser tävlandet som ett ypperligt tillfälle att få visa upp sina egna bilder och att få uppskattning och konstruktiv kritik. Som medlem i Kungsbacka fotoklubb betalar klubben dessutom startavgifterna!

Västsvenska Fotoexpon 2023

Nu under 2023 – då vi firar vårt 80-årsjubileum – är det vi i Kungsbacka Fotoklubb som tillsammans med Västra Sveriges Fotoklubbar arrangerar tävlingen/utställningen FotoExpo. Mer än 1 000 deltagande bilder tävlar i denna omgång från ett 30-40-tal olika fotoklubbar.

Den 18 mars 2023 kommer alla vinnande bilder att visas upp och jurymedlemmarna kommer redovisa sina motiveringar. Utställningen och juryredovisningarna kommer ske i ABFs lokaler i Kungsbacka.

Riksfotoutställningen 2023

Riksfotoutställningen är både en rikstäckande tävling – och en utställning. Salongen har vernissage vid Riksfototräffen i Umeå den 19–21 maj 2023 och sista datum för inlämning av tävlingsbilder är 31 januari.

Inbjudan och regler finns hos Riksförbundet Svensk Fotografi

Nordiskt fotomästerskap

Nordiska Förbundet för Fotografi – NFFF inbjuder årligen till att delta i Nordiskt Fotomästerskap, som är uppdelat i 3 olika tävlingar:
Nordiskt Fotomästerskap enstaka bild
Nordiskt Fotomästerskap Kollektion och
Nordiskt Fotomästerskap Bildspel (Aktuell inbjudan till Nordiska Förbundet för Fotografi.

Årets fotograf

Varje år utnämner vi Årets fotograf utifrån prestationer under föregående år. Poäng ges för utställningar, månadens bild och externa tävlingar. Den fotograf i klubben som har samlat ihop högsta sammanlagda poäng utses till årets fotograf.

Under läs mer hitta du de senaste 3 årens vinnare.